Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
~每周溫馨~
自由是一個無神論者,反對任何宗教狂熱,情願吸毒都唔情願信神....(當然我沒有吸毒,費事嚇親shing)

能夠找到一樣東西令自己去信服,都是福氣的一種.....自由是不會有這種福氣的.

祝shing聖誕新年快樂.....
Reply
Quote:原帖由 slowsnow 於 2006-12-26 02:39 發表
自由是一個無神論者,反對任何宗教狂熱,情願吸毒都唔情願信神....(當然我沒有吸毒,費事嚇親shing)

能夠找到一樣東西令自己去信服,都是福氣的一種.....自由是不會有這種福氣的.

祝shing聖誕新年快樂.....

多謝~

你一定有的.

你肯飲廿四味就會嚇親我啦~;P 重係要加鹽果種飲法.:lol
祝你及各位網友在新的一年事事如意.身體健康.:beer
Reply
[font=新細明體]shing你放大假嗎?放多久?幾時返番工?
信了教跟未信之前有什麼分別?信了教之後放大假是否多了d野做?什麼教友聚會,社交圈子擴闊之類....

24味.....確係好少飲,耐到記唔起上次飲係幾時,有可能係4,5年未飲過....
我個人好少會熱氣,我人生中最熱氣的東西係朱古力同咖啡.....:dance
我係一個寒人....手腳冰冷....

其實你可以去yahoo-diamond chan個"一年365日都鬧交"個貼搵阿貓同茶客,叫佢地得閒過來.....
係forum播歌仔係loading好重嘅野,雖然有歌襯托版面氣氛浪漫,但好難afford架,而且喱d野都係當日行過咋教至識整......
[/font]
Reply
我27日晚上返工.放咗5日囉.
我鍾意食朱古力架:dance .你身體底子寒.多食些老薑炒飯.可以的話.睡時利用暖水袋溫暖雙腳.包你甜睡到天明.
你去叫佢地啦.上次入去阿貓度.嚇到佢依家都唔敢返屋企.:L

Reply
隨左正常用電飯煲煮出來嘅飯,其他諸如炒飯,煲仔飯,糯米飯.....我通通都唔中意食架;P

你可以話我煩,但我其實只係中意食簡單嘅野,少油少鹽少煎炸係我最常有嘅飲食習慣,所以我話我係好少須要幫親24味嘅....

不過今晚就刺激囉,同朋友去左食韓國野,對上一次食起碼一年之前....
食到大半望到個爐面....果浸黑燋.....真係打個大冷震.....
食韓燒?起碼一年之內都唔駛再預我.....

我搵佢地?:hate
或者我要搵返我以前係香港討論區個自我介紹擺返落而家個簽名檔度.....
Reply
你呢,假期這幾天做了些什麼?
基督徒聖誕節是做什麼的?
Reply
唔煩,唔煩,少油少鹽少煎炸係好健康的飲食習慣.但間中刺激下都無妨.

我暫時知道臭豆腐唔入得我口之外.正常食物就乜都食.所以一星期起碼飲一次廿四味.淨飲喎~

呢幾日.睡到黃朝百晏.飲茶食飯.十下十下咁就過咗個假期囉.

基督徒最主要深思聖誕的意義........

:hate 今日個網好唔正常.入唔到.入到又post唔到.你知我呢個鍵盤螳螂拳掌門人啦.唔知今次點添~
Reply
Quote:原帖由 shing630 於 2006-12-27 17:44 發表
今日個網好唔正常.入唔到.入到又post唔到.你知我呢個鍵盤螳螂拳掌門人啦.唔知今次點添~ ...
希望這不是地震後餘震問題
Reply
臭豆腐....真係唔得,離遠聞到已經想......Big Grin

不過上個禮拜聽你講,飲左兩次薑茶(其實係水,點解叫茶?)飲完之後成身滾滾左差不多10分鐘....
其實我好憎食薑同帶有薑味嘅野架,不過我知道薑係好有益,尤其對我喱d身體冇乜多餘脂肪保暖嘅人,所以我都迫自己整黎飲,喱個weekend又轉涼啦,聽講會跌到11度.....

不過我又想知道,食得薑多又會唔會燥嘅呢?

Reply
Quote:原帖由 slowsnow 於 2007-1-2 15:36 發表
臭豆腐....真係唔得,離遠聞到已經想......Big Grin

不過上個禮拜聽你講,飲左兩次薑茶(其實係水,點解叫茶?)飲完之後成身滾滾左差不多10分鐘....
其實我好憎食薑同帶有薑味嘅野架,不過我知道薑係好有益,尤其 ...
有聽老人家講食薑太多會燥喎...
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)